't Zwaluwnest

SVR minicamping

Pinksterrit. 1e Pinksterdag

Pinksterrit met authentieke rijtuigen in Borkel & Schaft, met start en finish van de route op het parkeerterrein van het Eurocircuit te Valkenswaard. In het dorp wordt een braderie georganiseerd.Avond wandel vierdaagse. juni

Een wandel vierdaagse georganiseerd door scouting Sint Maarten uit Valkenswaard.


Handelse processie. Voorlaatste hele weekend van juni

De Handelse processie, zoals deze bedevaart in de volksmond wordt genoemd, bestaat uit een lange stoet pelgrims gevolgd door een 30-tal paarden met huifkarren die, ondersteund door een harmonie, als een kleurrijk lint door het mooie Brabant landschap trekt. Zondags worden ze rond 21.00 uur binnen gehaald in Valkenswaard.


Bloemencorso te Valkenswaard. 2e Zondag van September.

Een dahliaparade van 14 prachtige bloemenwagens (12 meter lang, 4,5 meter breed en 6 meter hoog) vormen tezamen met diverse harmonieën en fanfares een prachtig kijk – en luistergenot voor een 30.000 koppig publiek. Rondom elke bloemenwagen wordt d.m.v. muziek en straattheater het thema van het Bloemencorso uitgebeeld. In de parade worden 2,5 miljoen dahlia’s verwerkt.


Brabantsedag te heeze. laatste Zondag van Augustus

Een optocht waarin gebeurtenissen uit het verleden tot leven komen, meesterlijk straattheater, cabaret en toneel, muzikale hoogstandjes en staaltjes van kunst. Dat is de Brabantsedag. Voor elk wat wils, voor jong en oud.